Romkocsmák, ahol a magyar underground zene színe-java megfordul

Szatyor Bár Budapest

A budapesti romkocsmák nemcsak a külföldi fiatalok körében népszerű, a különböző lehetőségeket nyújtó helyeket a helyiek is előszeretettel látogatják. A Free Pub Crawl Budapest weboldal segítségével azokat a jó helyeket gyűjtöttük össze, amelyek napjaink kultikus helyszíneiként ismertek.

Dürer Kert

A Dürer Kert Budapesten a Városligetben az Ajtósi Dürer sor 19-21. szám alatt található meg. A 2008-ban megnyílt romkocsma a magyar zenei underground élet legfelkapottabb színhelye. Habár nem kifejezetten a bulinegyedben van, de a zöld környezet, és a jó programok kárpótlást nyújtanak. A népszerű szórakozóhely hatalmas területén- közel 1000 négyzetméteren- a hazai fellépők mellett neves külföldi előadók örvendeztetik meg a közönséget. A Dürer Kert a bulik mellett jó időben is kifejezett kellemes időtöltést nyújt, a hatalmas fák árnyat adó közegében jól eshet a barátokkal a sör.

Érdemes tudni, hogy a Budapest közeli Lupa-tónál lévő Öböl Beachnél a strandbüfét a Dürer Kert csapata biztosítja, és a környezettudatosság szempontjait is hangsúlyozva repoharat vezettek be.

Dürer Kert

Szatyor Bár

A budai oldalon is pezseg az élet, a Szatyor bár a Bartók Béla út 36. szám alatt, a közkedvelt Hadik kávéház szomszédságában található. A hely nevezetességét adja, hogy az épület már az 1910-es években költők és írók kedvelt törzshelye volt. A Szatyor bár igen népszerű a kulturális és művészeti programjai miatt, de a kulináris élvezetekért szintén érdemes felkeresni, a konyhája hazai és nemzetközi ízek gazdag választékát kínálja.

Szatyor Bár Budapest